Εκτός από τον ζεστό ελληνικό, και έναν ελληνικό κρύο, που ο πελάτης να μπορεί να τον πάρει μαζί του στο γραφείο ή στο δρόμο. Ανέθεσαν, λοιπόν, το εγχείρημα στον βραβευμένο barista Σταύρο Λαμπρινίδη, ο οποίος πειραματίστηκε αρκετό καιρό προκειμένου να καταλήξει στην πρωτότυπη και πολύ επιτυχημένη έκδοση του «Ελληνικού Κρύου».
Kaferini η ενημέρωση στoν καφέ της πόλης
Για τον «Ελληνικό Κρύο» επιλέχθηκε πιο σκούρο καβούρντισμα, έτσι ώστε όταν προστίθενται τα παγάκια να μην αλλοιώνεται η γεύση του καφέ. Ο «Ελληνικός Κρύος» ετοιμάζεται στη χόβολη, για να βγάλει όλο το άρωμα και τα γευστικά χαρακτηριστικά του. Μετά περνάει μέσα από ένα ειδικό έμβολο, προκειμένου να κατακρατηθεί το κατακάθι του καφέ. Το μυστικό στον ελλήνικό φρέντο είναι ότι ενώ κατακρατά το κατακάθι, δεν κρατά τα γευστικά χαρακτηριστικά του καφέ, τα οποία φιλτράρονται στο ποτήρι. Τελευταία φάση πριν από το σερβίρισμα, το χτύπημα του καφέ με τον πάγο, και ο «Ελληνικός Κρύος» είναι έτοιμος. Αν θες, ζητάς να σου προσθέσουν και αφρόγαλα.
«Κάποιοι απόρησαν γιατί έκανε τόσα χρόνια να λανσαριστεί ένας ελληνικός κρύος καφές». Ίσως γιατί δεν ήξεραν να διαβάσουν σωστά το φλιτζάνι σκέφτομαι, τραβώντας μια ρουφηξιά «Ελληνικού Κρύου». Ναι ο ελληνικός καφές πίνεται πια και με καλαμάκι.
Kaferini η ενημέρωση στoν καφέ της πόλης