Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Ίχνη αποσύνθεσης γύρω από το δέντρο που φυτεύτηκε όταν εξαφανίστηκε ο Μπεν


Ίχνη αποσύνθεσης τα οποία δεν είναι ακόμα σε απόλυτη θέση να γνωρίζουν οι Βρετανοί αστυνομικοί αν είναι ζώου ή ανθρώπου πόσο δε μάλλον του μικρού Μπεν, εντόπισαν...
γύρω από το δέντρο που έχει τραβήξει την προσοχή τους και πραγματοποιούν νέες τομές και προσεκτικές ανασκαφές γύρω από αυτή την συκιά.
Η ύπαρξη αυτού του δέντρου έγινε γνωστή στους Βρετανούς αστυνομικούς από φωτογραφία Βρετανού δημοσιογράφου την εποχή της εξαφάνισης, που αποδεικνύει ότι φυτεύτηκε στον ελαιώνα που γίνονται οι έρευνες το 1991, λίγο μετά την εξαφάνιση του Μπεν.
Σύμφωνα με Βρετανούς αστυνομικούς που ερευνούν την υπόθεση όταν είχαν έρθει τελευταία φορά το 2012 και είχαν ερευνήσει το ίδιο κτήμα με ειδικά σκάνερ, είχαν κάνει και μικρές τρύπες περιμετρικά του δέντρου στο χώμα, είχαν βυθίσει ειδικούς δειγματοληπτικούς σωλήνες-“καρότα” και είχαν πάρει κάποια πρώτα δείγματα από το χώμα.
Αυτά τα δείγματα τα είχαν στείλει σε Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Σκωτίας και πριν έξι μήνες έλαβαν τα τελικά αποτελέσματα για αυτά, που δείχνουν ότι υπάρχουν ίχνη αποσύνθεσης στο χώμα αυτό τα οποία ακόμα δεν βρίσκονται σε απόλυτη θέση να γνωρίζουν αν είναι ανθρώπου ή ζώου πόσο δε μάλλον του Μπεν και γι αυτό τον λόγο σκάβουν σήμερα προσεκτικά γύρω από το δέντρο αυτό και πέρνουν νέα δείγματα, ενώ ενδεχομένως αργότερα σήμερα ή αύριο να έχουν πληρέστερη εικόνα για τα ευρήματά τους.
Σε άλλες περιπτώσεις με τον ίδιο τρόπο και στο ίδιο κτήμα ανακάλυψαν ίχνη αποσύνθεσης που ανήκουν σε έναν σκύλο και μία νυχτερίδα... Αντίστοιχες μικρές γεωτρήσεις με δειγματοληπτικούς σωλήνες-“καρότα” πραγματοποιούν και αυτές τις ημέρες οι Βρετανοί αστυνομικοί με την καθοδήγηση του ανθρωπολόγου που έχουν στην ομάδα τους και φιλοδοξούν να δώσουν απαντήσεις στην αγωνία και το μυστήριο 25 ετών.


news247.gr


Kaferini η ενημέρωση στoν καφέ της πόλης