Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Η Make-A-Wish έκανε πράξη περισσότερες από 1.600 ευχές


Ένα εξάχρονο αγόρι, ο μικρός Σαμπρί, που πάσχει από μια ασθένεια απειλητική για τη ζωή του και ζει σε ένα χωριό των Σερρών, θα δει την Κυριακή (25/9) μια ευχή του να
πραγματοποιείται. Θα αποκτήσει το μικρό μπλε ηλεκτρικό τζιπάκι που πάντα ονειρευόταν, το παιχνίδι των ονείρων του! Μπορεί στα παραμύθια να υπάρχει η νεραϊδονονά που πραγματοποιεί τις ευχές των παιδιών, στην πραγματική ζωή όμως τον ρόλο αυτό τον έχει αναλάβει η οργάνωση «Make-A-Wish (Κάνε- Μια- Ευχή Ελλάδος)».

Σήμερα, σε όλη την Ελλάδα, 65 πέντε παιδιά με ασθένειες απειλητικές για τη ζωή τους, εκ των οποίων τα 12 από τη Βόρεια Ελλάδα, περιμένουν να πραγματοποιηθεί μια ευχή τους, που θα τα κάνει ευτυχισμένα. Στα 20 χρόνια λειτουργίας της η «Make-A-Wish /Κάνε- Μια- Ευχή Ελλάδος» έχει πραγματοποιήσει 1603 ευχές παιδιών ηλικίας 3-18 ετών με σοβαρές και απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες. Το 2016, από την αρχή του έτους έως τον Σεπτέμβριο, έχουν γίνει πραγματικότητα 114 ευχές παιδιών σε όλη την Ελλάδα εκ των οποίων οι 30 από το γραφείο Βορείου Ελλάδος της οργάνωσης.

Τα παραπάνω ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η συντονίστρια ευχών και εθελοντών του γραφείου Βόρειας Ελλάδας της Make-A-Wish, Κάλη Χαλκιά, με αφορμή την Ημέρα Χαράς για όλη την Οικογένεια (Family Fun Day), που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη στις 24 Σεπτεμβρίου (από τις 5.00 το απόγευμα έως τις 10.00 το βράδυ στο Magic Park). Τα έσοδα της διοργάνωσης προορίζονται για τις ανάγκες της Make-A-Wish που σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα προσπαθεί να κάνει πραγματικότητα τις επιθυμίες βαριά άρρωστων παιδιών.

Τα στοιχεία που προέκυψαν από έρευνα που έκανε η Make-A-Wish (Κάνε- Μια- Ευχή Ελλάδος), για τη «Δύναμη μιας Ευχής» έδειξαν ότι:
  •  89% είναι το ποσοστό των παιδιών, που η ψυχολογική ενδυνάμωση από την εκπλήρωση της ευχής τους βελτίωσε την κατάσταση της υγείας τους.
  •  81% των γονέων παρατήρησαν ότι τα παιδιά που εκπληρώθηκε η ευχή τους συμμορφώνονταν με τους κανόνες θεραπείας.
  •  75% των γονέων επισήμαναν ότι η εμπειρία της πραγματοποίησης της ευχής έδωσε περισσότερη δύναμη και βελτίωσε τη σωματική υγεία των παιδιών.
  •  74% των γονέων είδαν την εμπειρία της πραγματοποίησης της ευχής ως θετική καμπή στον αγώνα των παιδιών ενάντια στην αρρώστια τους
«Γνωρίζουμε πολύ καλά πως εκπληρώνοντας το όνειρο ενός άρρωστου παιδιού δεν του χαρίζουμε μόνο το χαμόγελο και μερικές ξέγνοιαστες στιγμές, αλλά κάτι πολύ παραπάνω. Του δίνουμε τη δύναμη και το κουράγιο να συνεχίσει να παλεύει για τη ζωή του. Οι πιο “δύσκολες” ευχές είναι εκείνες που φαίνονται απλές, π.χ. όταν ένα παιδί θέλει ένα κινητό, ένα τάμπλετ . Φροντίζουμε ανάλογα με τα ενδιαφέροντα του παιδιού να κάνουμε ξεχωριστή εκείνη την ημέρα που θα πραγματοποιήσουμε την ευχή του, δεν πηγαίνουμε απλώς να του δώσουμε αυτό που θέλει. Για μας πιο ενδιαφέρουσες είναι ευχές όπως πχ “θέλω να γίνω πειρατής” ή “θέλω να γίνω πριγκίπισσα” γιατί θέλουν περισσότερη προετοιμασία και δίνουν περισσότερη χαρά» ανέφερε η κ. Χαλκιά.

Kaferini η ενημέρωση στoν καφέ της πόλης