Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Τρίκαλα: Πρωταθλητής ελληνορωμαϊκής κακοποιεί μοσχάρια για να δείξει πόσο δυνατός είναι (VIDEO)


Ο Κώστας Αβράμης είναι πρωταθλητής Βετεράνων πάλης στα 97 κ. της Β’ κατηγορίας, στην ελευθέρα. Πέρυσι, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης Παλαιμάχων που έγινε στο Παλαιό Φάληρο..
Πριν λίγες ημέρες, ένα βίντεο με πρωταγωνιστή τον ίδιο ήρθε στη δημοσιότητα από το τοπικό site, trikalanews, και προκάλεσε πολλαπλές δικαιολογημένες, αντιδράσεις.
Κατά τη διάρκεια γυρισμάτων ντοκιμαντέρ, ο ίδιος κακοποίησε επανειλημμένα μοσχαράκια για να δείξει πόσο δυνατός είναι. Το εν λόγω βίντεο το ανέδειξε το zoosos.gr που ασχολείται με περιστατικά κακοποίησης ζώων. Το zoosos αναφέρει πως θα ενημερώσει "την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία καθώς και τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή αλλά και την Παγκόσμια Ομοσπονδία Πάλης ώστε να τοποθετηθούν επί του θέματος καθώς η κακοποίηση ζώων στην Ελλάδα είναι ποινικό αδίκημα".
Το βίντεο αποτελεί απόσπασμα ντοκιμαντέρ που θα σταλεί στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή καθώς και στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Πάλης με στόχο την αναβάθμιση του αθλήματος, ώστε "να δημιουργηθεί Παγκόσμιο Κέντρο Πάλης στην χώρα μας συνδυάζοντας αρμονικά την άθληση , την φιλοσοφία και την μουσική".
Όπως καταγράφει το zoosos, εμπνευστής του είναι ο καθηγητής Τ.Ε.Φ.Α.Α. στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Χρήστος Κόλλιας.
Σύμφωνα δε με το αρχικό ρεπορτάζ του trikalanews: "Ο Τρικαλινός Πρωταθλητής της Ελευθέρας και Ελληνορωμαϊκής Πάλης Κώστας Αβράμης κλήθηκε να ανταποκριθεί στην αναβίωση του μύθου του Μίλων του Κροτωνιάτη (6ος π.Χ. αιώνας), ο οποίος ήταν παλαιστής από την Μεγάλη Ελλάδα, είχε στεφανωθεί σε 6 Ολυμπιάδες, για την ρώμη και την μυϊκή του δύναμη, καθώς είχε σηκώσει στους ώμους του έναν ταύρο 4 ετών ενώ κατανάλωνε 5 κιλά κρέας, άλλα τόσα σε ψωμί και έπινε σχεδόν 10 λίτρα κρασί σε κάθε του γεύμα. Ο Κώστας Αβράμης με θάρρος και περίσσεια δύναμη πάλεψε με ταύρο και κατάφερε να του επιφέρει λαβές χωρίς να τραυματίσει το άγριο ζώο".
"Οι μύθοι, οι θρύλοι, οι παραδόσεις είναι καλό να αναβιώνουν μόνο όμως όταν δεν συμπεριλαμβάνουν κακοποίηση ζώων, κακοποίηση ανθρώπων (χωρίς τη συναίνεση τους) και άλλες αξιόποινες πράξεις… Όλα τα άλλα είναι απλά δικαιολογίες…", απαντά το zoosos στο καταγγελτικό ρεπορτάζ του. Τα συμπεράσματα, δικά σας.
Τι προβλέπει ο νόμος 1197/1981 "Περί προστασίας των ζωών":
Ποινικές κυρώσεις:
Προστατεύονται τα ζώα συντροφιάς, εργασίας και εκτροφών
Α. Περίπτωση
-Βασανισμός.
-Κακοποίηση.
-Μη παροχή κατάλληλης και επαρκούς τροφής και νερού.
-Μη εξασφάλιση καταλύματος άνετου, υγιεινού και προσαρμοσμένου στο φυσικό τρόπο διαβίωσης του ζώου.
-Βασανισμός ή κακομεταχείριση ζώων κατά την διάρκεια της μεταφοράς τους με αυτοκίνητα, εμπορικά πλοία, σιδηρόδρομο, αεροπλάνα, αυτοκίνητα.
Ποινή : Φυλάκιση μέχρι 6 μήνες ή χρηματική ποινή 300 έως 1.500 ευρώ ή και οι δύο ποινές.
Β. Περίπτωση
-Παράνομη ευθανασία.
-Θανάτωση θηλαστικού στα σφαγεία χωρίς προηγούμενη αναισθητοποίηση.
-Παραβίαση διατάξεων για πειραματόζωα.
Ποινή : Φυλάκιση μέχρι 5 μήνες ή χρηματική ποινή 300 έως 1.500 ευρώ ή και οι δύο ποινές.
Γ. Περίπτωση
-Κλοπή κυνηγετικού σκύλου.
 Ποινή : Φυλάκιση μέχρι 6 μήνες και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ.
Δ. Ειδική περίπτωση νόμου 3170/2003 άρθρο 12 παρ. 1:
-Εκτροφή - εκπαίδευση - χρησιμοποίηση σκύλων για κυνομαχίες, παραγωγή γούνας, δέρματος, κρέατος από σκύλους ή γάτες.
Ποινή : Φυλάκιση μέχρι 12 μήνες ΚΑΙ χρηματική ποινή 5.000 έως 10.000 ευρώ.
Σφαγιασμός
-Με το ΠΔ 327/1996 κυρώθηκε η οδηγία 93/119/ΕΚ του Συμβουλίου, σχετικά με την προστασία των ζώων κατά τη σφαγή τους ή τη θανάτωσή τους, που ρυθμίζει με "ανθρωπισμό" τον καταλληλότερο τρόπο θανάτωσης ή σφαγής των ζώων.
-Οι διατάξεις αυτές αφορούν ιδιαίτερα λεπτομερή ζητήματα της θανάτωσης ή της κατάστασης των ζώων πριν θανατωθούν με τρόπο μαζικό και οργανωμένο. Τα μόνοπλα, τα μηρυκαστικά, οι χοίροι, τα κουνέλια και τα πουλερικά που φέρονται στα σφαγεία για σφαγή πρέπει να αναισθητοποιούνται πριν τη σφαγή ή να θανατώνονται ακαριαία.
Παραδείγματα "εξανθρωπισμένου" σφαγιασμού:
Αποκεφαλισμός και εξάρθρωση του αυχένα.
Οι μέθοδοι αυτές χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τη θανάτωση των πουλερικών.
Μέθοδοι θανάτωσης των γουνοφορων ζώων
1. Μηχανικά όργανα που διεισδύουν στον εγκέφαλο.
2. Ένεση θανατηφόρας δόσης αναισθητικού προϊόντος.
3. Ηλεκτροπληξία με καρδιακή ανακοπή.
4. Έκθεση στο μονοξείδιο του άνθρακα.
5. Έκθεση στο χλωροφόρμιο.
6. Έκθεση στο διοξείδιο του άνθρακα.

Kaferini η ενημέρωση στoν καφέ της πόλης