Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Παραπόνα και καταγγελίες στον Εμπορικό Σύλλογο Κατερίνης


'' Εάν η κίνηση την περίοδο των εκπτώσεων είχε κλίμακα από το ένα έως το δέκα με το δέκα ως το άπιαστο νούμερο, οι φετινές εκπτώσεις έπιασαν μετά βίας τη βάση, δηλαδή το πέντε ''. Κάπου εκεί κατατάσσει την αγοραστική κίνηση την περίοδο των εκπτώσεων 10 μέρες περίπου πριν αυτές επισήμως λήξουν ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης Κώστας Ρέχας..


Μένω αλλού, ψωνίζω αλλού
Το εντυπωσιακότερο όλων όμως είναι πως αφενός ελάχιστοι ήταν οι έλληνες που ψώνισαν, οι δε τουρίστες κυρίως Ρώσοι, κατευθύνθηκαν σε εμπορικά κέντρα της Θεσσαλονίκης για ψώνια στο πλαίσιο εκδρομών που έκαναν ενώ έμεναν στην Πιερία.
Ο κ. Ρέχας κάνει λόγο για καταγγελίες που δέχθηκε ο Εμπορικός Σύλλογος για περιπτώσεις όπου τουριστικό γραφείο έκλεινε εκδρομές στις οποίες συμπεριλαμβάνονταν  και ψώνια σε εμπορικά κέντρα της συμπρωτεύουσας. Έτσι αν ήταν να αφήσουν το κατιτίς τους στην τοπική αγορά αυτό δεν έγινε και μάλιστα όπως είπε στο Katerini-news ο κ. Ρέχας όταν το γκρουπ αποτελείται από 150 άτομα φανταστείτε ότι δεν θα  έπεφταν άσχημα ούτε τα 10 ευρώ εάν έμεναν στην τοπική αγορά.
«Θα πρέπει κάτι να γίνει οπωσδήποτε τουλάχιστον για την επόμενη χρονιά με αυτό το θέμα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρέχας λέγοντας πως θα επιδιωχθεί μια συνεννόηση και ένας συντονισμός ώστε οι τουρίστες να διοχετεύονται στις αγορές του νομού.

Χαμηλές τιμές, μικρός τζίρος
Σε ότι αφορά τις εκπτώσεις αναμενόμενο ο τζίρος να είναι ακόμη πιο χαμηλά, οι έλληνες ήταν ελάχιστοι που ψώνισαν, πλην από τους ομογενείς ενώ η όποια κίνηση σημειώθηκε αυτή ήταν τις πρώτες ήμερες των εκπτώσεων,  ενώ το γεγονός πως πριν τις εκπτώσεις υπήρχαν οι προσφορές μόνο καλό δεν τους έκανε. «Το θέμα των προσφορών έχει εκφυλίσει τον θεσμό των εκπτώσεων. Παλιότερα υπήρχε ένας έλεγχος και ήταν οριοθετημένες και οι εκπτώσεις και οι περίοδοι με προσφορές. Τα τελευταία 2  χρόνια και εδικά φέτος μιλάμε για προσφορές  όλο το χρόνο χωρίς έλεγχο»
Μάλιστα όπως επισημαίνει με το νέο νόμο  και την περίοδο των εκπτώσεων που θα είναι τέσσερις και όχι δυο, σε συνδυασμό με το άνοιγμα  τις Κυριακές  τα καταστήματα θα έχουν σχεδόν όλο το χρόνο εκπτώσεις. 





katerini-news.gr