Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Συγκέντρωση σήμερα στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης


Αποφασισμένη να συνεχίσει τις  απεργιακές κινητοποιήσεις εμφανίζεται η ΟΛΜΕ και το επόμενο διάστημα μέχρι και την έναρξη των μαθημάτων στις 11 Σεπτεμβρίου.

Αύριο η ΕΛΜΕ Πιερίας έχει προγραμματίσει συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, εκφράζοντας για μια ακόμη φορά την αντίθεση της στις διαθεσιμότητες-απολύσεις και στις υποχρεωτικές μετατάξεις- μεταθέσεις. Η ΕΛΜΕ έχει προγραμματίσει σειρά δράσεων που πραγματοποιούνται καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και θα συνεχιστούν όχι μόνο στην Κατερίνη αλλά και γενικότερα στο νομό Πιερίας.
Σε πρόσφατη απόφαση της η ΟΛΜΕ τάσσεται υπέρ των κινητοποιήσεων διαρκείας στα σχολεία με κυρίαρχα θέματα την  «αποψίλωση του δημόσιου σχολείου», καθώς κάνουν λόγο για 16.000 - 17.000 λιγότερους καθηγητές φέτος στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Το δεύτερο είναι η αντίθεση στο νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο, που αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή στις αρχές της επόμενης εβδομάδας η κυβέρνηση.

 Την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ για να διαμορφώσει εισήγηση προς τις γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ, που θα συνέλθουν από την 1η Σεπτεμβρίου. Η τελική απόφαση θα παρθεί από τη συνέλευση των προέδρων, σύμφωνα με τις αποφάσεις των ΕΛΜΕ.