Συγκεκριμένα, δημιούργησε μια εφαρμογή για iPhone που ονομάζεται Summly. Το application στην ουσία κάνει μια περίληψη των ειδήσεων και απευθύνεται κυρίως σε νέους..
Σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι έκαναν download και όπως λέει ο ίδιος: “Βοηθά τους συντάκτες να φτάνουν skimmers (είναι το κοινό που απλώς ρίχνει μια ματιά στα γεγονότα χωρίς διάθεση να εμβαθύνει). Δεν είναι πως δεν θέλουν να διαβάζουν σε βάθος ένα κείμενο, αλλά θέλουν να ξέρουν εκ των προτέρων, αν αξίζει τον κόπο να αφιερώσουν τον χρόνο τους. Κι αυτό κυρίως όταν πρόκειται για χρήστες κινητών τηλεφώνων που το περιεχόμενο δεν εμφανίζεται ολόκληρο”.Ο D'Aloisio δεν είναι παρά ένας έφηβος που κατάφερε να επαναπροσδιορίσει την επαφή των νέων με τις ειδήσεις και τα γεγονότα και το app του ήταν τόσο εντυπωσιακό που η Yahoo “έτρεξε” πριν έναν χρόνο να το αποκτήσει και να προσλάβει τον 18χρονο στο δυναμικό της. Πριν την απόκτησή του, το Summly είχε εξασφαλίσει ήδη χρηματοδότηση 1,5 εκατ. δολαρίων προκειμένου να παρέχει περιλήψεις που δημιουργούνται από αλγόριθμους για ειδήσεις που προέρχονται από χιλιάδες ειδησεογραφικές πηγές.
Ο ίδιος εξομολογείται πως προσπαθεί να παραμείνει ταπεινός και απλός, πράγμα όχι και τόσο εύκολο όταν από εκεί που έχεις στον λογαριασμό σου 40 δολάρια όπως αυτός, βρίσκεσαι ξαφνικά με 30 εκατομμύρια στην τσέπη κι όλα τα διεθνή ΜΜΕ “σκοτώνονται” για να σου αποσπάσουν μια δήλωση.
"Η οικογένειά μου δεν είναι πλούσια. Ήμαστε μετανάστες δεύτερης γενιάς (οι γονείς του είναι ισπανικής και ιταλικής καταγωγής και ο ίδιος γεννήθηκε στην Αυστραλία). Δεν νομίζω ότι η επιτυχία οφείλεται στην εκπαίδευση – αν κοιτάξει κανείς τους κορυφαίους ιδρυτές τεχνολογικών κολοσσών, οι μισοί εξ αυτών δεν έχουν καν τελειώσει το πανεπιστήμιο ή και το γυμνάσιο ακόμα. Ούτε και η καταγωγή. Υπάρχουν άνθρωποι στην Ασία και την Αφρική που έχουν δημιουργήσει επιχειρήσεις”. Σε κάθε περίπτωση, κάτι χρειάζεται... Και ο συγκεκριμένος 18χρονος το' χει...
newmoney.gr
Kaferini
η ενημέρωση στoν καφέ της πόλης