Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ 2004



Από την παρουσίαση της φανέλας έως την ημέρα που έπεσαν τα τείχη για τους θριαμβευτές, θυμηθείτε μέσα από φωτογραφίες & βίντεο το πιο όμορφο ποδοσφαιρικό μας καλοκαίρι...


5 Μαίου



Στέλιος Γιαννακόπουλος, Θοδωρής Ζαγοράκης και Αντώνης Νικοπολίδης παρουσιάζουν την εμφάνιση της Εθνικής. Ο Ότο Ρεχάγκελ κάθεται στο τιμόνι του πούλμαν της ομάδας. Το ταξίδι ξεκινά.






                                             
26 Μαίου

Στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά αρχίζουν τα “βάσανα”. Στην καθιερωμένη φωτογράφιση της ομάδας στην πρώτη συγκέντρωση δεν θα μπορούσε να μην υπάρχει εκπροσώπηση της πολιτικής ηγεσίας του τόπου.










29 
Μαίου

Ο Μιχάλης Καψής στέλνει την μπάλα στο 16’ στα δίχτυα του Αντώνη Νικοπολίδη. Στο γήπεδο “Φλόριαν Κρίγκερ“ στην πόλη Τσέσιν η Εθνική χάνει με 1-0 από την Πολωνία στο πρώτο της φιλικό.







3 Ιουνίου

Στο 24’ ο Ζήσης Βρύζας ανοίγει το σκορ απέναντι στο Λιχντενστάιν. Στο 89’ ο Άγγελος Χαριστέας σφραγίζει τη νίκη (0-2) στο δεύτερο και τελευταίο φιλικό της Εθνικής πριν την Πορτογαλία.







Ιουνίου

Η αποστολή της Εθνικής πατάει σε πορτογαλικό έδαφος. “Η αρχαία Ελλάδα είχε 12 Θεούς. Η σύγχρονη 11”, αναφέρει το σλόγκαν στο πούλμαν της ομάδας. Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί ότι θα αποδειχθεί προφητικό.






11 
Ιουνίου

Οι διεθνείς προπονούνται στο Ντραγκάο για τελευταία φορά πριν τη μεγάλη πρεμιέρα του Euro 2004. Λίγο πριν ξεκινήσει το επικό ταξίδι, ο χαλαρός Ότο Ρεχάγκελ παραδίδει μαθήματα ποδοσφαίρου με την μπάλα.







12 
Ιουνίου

Η μπάλα φεύγει από το πόδι του Καραγκούνη και 1-0 στο 6’. Ο Μπασινάς εκτελεί με ψυχραιμία το πέναλτι και 2-0 στο 51’. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο απλά μειώνει στις καθυστερήσεις για την Πορτογαλία. Τα πρώτα “όλε“!











Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Δέλλας, Μπασινάς, Ζαγοράκης, Γιαννακόπουλος (67΄ Νικολαϊδης), Χαριστέας (74΄ Λάκης), Φύσσας, Βρύζας, Καψής, Καραγκούνης (46΄ Κατσουράνης)


16 
Ιουνίου

Ο Μοριέντες νικάει τον Αντώνη Νικοπολίδη στο 28’. Αλλά Κασίγιας και Πουγιόλ αδυνατούν να σταματήσουν τον Άγγελο Χαριστέα στο 67’ που ισοφαρίζει στο τελικό 1-1. Και τα “όλε“ συνεχίζονται!












Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Δέλλας, Ζαγοράκης, Γιαννακόπουλος (49΄ Νικολαϊδης), Χαριστέας, Φύσσας (85΄ Βενετίδης), Βρύζας, Καψής, Καραγκούνης (52΄ Τσιάρτας), Κατσουράνης



20 Ιουνίου

Σκυμμένα κεφάλια. Απογοήτευση. Οι “αδιάφοροι“ Ρώσοι προηγούνται με 2-0 στο 17’. Αλλά ο Ζήση Βρύζας λυτρώνει την Εθνική στο 44’, μειώνοντας στο τελικό και χρυσό 2-1. Η Ελλάδα είναι στα προημιτελικά!









Νικοπολίδης-Σεϊταρίδης, Βενετίδης (89΄ Φύσσας), Δέλλας, Μπασινάς (42΄ Τσιάρτας), Ζαγοράκης, Χαριστέας, Βρύζας, Καψής, Κατσουράνης, Παπαδόπουλος (69΄ Νικολαϊδης)

25 Ιουνίου

Ο Χαριστέας σκοράρει στο 65’ και δείχνει τον Ζαγοράκη που του έβγαλε τη σέντρα. Ο μεγάλος Ζιντάν δεν μπορεί να το πιστέψει. Η Γαλλία έχει ηττηθεί από την “μικρή“ Ελλάδα με 1-0. Είμαστε στα ημιτελικά!










Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Δέλλας, Μπασινάς (84΄ Τσιάρτας), Ζαγοράκης, Χαριστέας, Νικολαϊδης (60΄ Λάκης), Φύσσας, Καψής, Καραγκούνης, Κατσουράνης

Ιουλίου

Ο Τραϊανός Δέλλας σκοράρει στο 105’ ένα αργυρό γκολ από χρυσάφι: 1-0 την Τσεχία. Ο συνήθης ψύχραιμος Ότο Ρεχάγκελ πανηγυρίζει σαν τρελός. Μαζί του όλοι οι Έλληνες. Είμαστε στον τελικό!













Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Δέλλας, Μπασινάς (71΄ Γιαννακόπουλος), Ζαγοράκης, Χαριστέας, Φύσσας, Βρύζας (91΄ Τσιάρτας), Καψής, Καραγκούνης, Κατσουράνης



4 Ιουλίου

Ο Χαριστέας πετυχαίνει στο 67’ το μοναδικό γκολ του τελικού με την Πορτογαλία. Ο Μερκ σφυρίζει για τελευταία φορά. Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης… Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ!









Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Δέλλας, Μπασινάς, Ζαγοράκης, Γιαννακόπουλος (76΄ Βενετίδης), Χαριστέας, Φύσσας, Βρύζας (81΄ Παπαδόπουλος), Καψής, Κατσουράνης

Ιουλίου


Οι πρωταθλητές Ευρώπης επιστρέφουν στην Ελλάδα. Πάνω από 100.000 άνθρωποι τους υποδέχονται στο Καλλιμάρμαρο για να τους πουν ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για το πιο όμορφο ποδοσφαιρικό μας καλοκαίρι!








UEFA EURO 2004 CHAMPIONS



Kaferini η ενημέρωση στoν καφέ της πόλης