Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Το υπόγειο πάρκινγκ ποδηλάτων της Ιαπωνίας θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό (VIDEO)


Αυτό το υπόγειο πάρκινγκ ποδηλάτων θα σας κάνει να νιώσετε λες και είστε σε ταινία φαντασίας, μόλις δείτε πως ακριβώς λειτουργεί. Πρόκειται για έναν χώρο αποθήκευσης..
δίκυκλων στην Ιαπωνία, κάτω από την επιφάνεια της γης, που φαίνεται να λειτουργεί σαν ένα καλοκουρδισμένο ρολόι με πλήρη ακρίβεια. Μιας και στους δρόμους του Τόκιο δεν περισσεύει και πολύς χώρος, τη λύση για το παρκάρισμα των ποδηλάτων, αλλά και το θέμα της πιθανής κλοπής τους, έφερε αυτή η υπόγεια αποθήκη.

Το μόνο που έχει να κάνει όποιος επιθυμεί να την χρησιμοποιήσει, είναι να τοποθετήσει το ποδήλατο του στην είσοδο της που βρίσκεται πάνω στον δρόμο και στη συνέχεια, βάζοντας μιας κάρτα στην υποδοχή που υπάρχει εκεί ή έναν κωδικό, το μηχάνημα θα αναλάβει τα υπόλοιπα. 

Τα ποδήλατα μεταφέρονται υπογείως και τοποθετούνται το καθένα σε ένα σιδερένιο ράφι, ενώ μόλις οι ιδιοκτήτες τους τα χρειαστούν πίσω, με την ίδια διαδικασία αυτά ανεβαίνουν στην επιφάνεια, μέσα σε ελάχιστα λεπτά.

Το Eco Cycle Anti-Seismic Underground Bicycle Park, όπως ονομάζεται το εν λόγω πάρκινγκ σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από τους μηχανικούς της εταιρείας Giken Seisakusho και έχει χωρητικότητα περισσοτέρων από 800 ποδηλάτων. 

Μάλιστα, οι δημιουργοί του, ανέπτυξαν και ένα παρόμοιο σύστημα για τα αυτοκίνητα. Και μπορεί στην Ιαπωνία ο συγκεκριμένος μηχανισμός να λειτουργεί μια χαρά, σε άλλες χώρες όμως δεν ενδείκνυται για κατασκευή καθώς μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο δίκτυο του νερού.

Παρακολουθήστε στο βίντεο που υπάρχει πιο κάτω πως ακριβώς λειτουργεί το Eco Cycle Anti-Seismic Underground Bicycle Park και ετοιμαστείτε να εντυπωσιαστείτε.


Kaferini η ενημέρωση στoν καφέ της πόλης