Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Έρχονται 56 προσλήψεις στην ΕΡΤ


Πενήντα έξι άτομα θα προσληφθούν στην ΕΡΤ, σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ..
κάνοντας δεκτό το αίτημα της διοίκησης της ΕΡΤ για προσλήψεις.
Οι 56 συμβάσεις είναι έως τις 30 Ιουνίου 2017 και είναι για δημοσιογράφους, παρουσιαστές και τεχνικούς, ενώ μία είναι έως τις 31 Δεκεμβρίου 2017 και είναι για τη θέση καλλιτεχνικού διευθυντή. Για ορισμένες από τις θέσεις θα γίνει διαγωνισμός μέσω ΑΣΕΠ ενώ για άλλες θέσεις θα αξιολογηθούν οι αιτήσεις από ειδική επιτροπή.
Είναι γνωστό ότι στελέχη της ΕΡΤ εδώ και αρκετό συναντιούνται με δημοσιογράφους που εργάζονται ή εργάζονταν σε ιδιωτικούς σταθμούς. Ανάμεσα στους προσληφθέντες θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα βρίσκεται και το πρόσωπο που αναζητείται εδώ καιρό για να αναλάβει το «τιμόνι» του κεντρικού δελτίου ειδήσεων με την αποχώρηση από αυτό του Πάνου Χαρίτου.
Αυτή τη στιγμή στην ΕΡΤ εργάζονται περίπου 2.500 εργαζόμενοι, ωστόσο η διοίκηση εκτιμά ότι υπάρχουν ελλείψεις σε τεχνικό προσωπικό, όπως σε ηχολήπτες και γραφίστες που είναι απαραίτητοι για την παραγωγή προγράμματος.
Για το λόγο αυτό και πριν αρκετούς μήνες οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Χριστόφορος Βερναρδάκης ενέκριναν τις προσλήψεις με την ΠΥΣ που υπέγραψαν.
Kaferini η ενημέρωση στoν καφέ της πόλης