Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Δύο φίλοι από τη Θεσσαλονίκη διοργανώνουν το πρώτο Flea Market & Street Food στην πόλη!


Μία ανοιχτή αγορά με vintage αντικείμενα, βινύλια, ρούχα, κοσμήματα, φαγητό και παράλληλες εκδηλώσεις, με έμφαση στην street κουλτούρα, αποφάσισαν να στήσουν δύο φίλοι από τη Θεσσαλονίκη, δημιουργώντας το πρώτο Flea Market & Street Food..
Η υπαίθρια αγορά θα στηθεί το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Σεπτεμβρίου, στον πολυχώρο Μύλο και περιμένει όλους εσας που θέλετε να περιηγηθείτε και να κάνετε τα ψώνια σας.
Με στόχο να δείξουν στον κόσμο την χαρά του να ανταλλάσσουν πράγματα, να χρησιμοποιούν ό,τι παλιό έχουν και να το μεταποιούν σε κάτι νέο, οι διοργανωτές του Flea Market και μέλη της ομάδας Upnloud, Ντέμης Σαμαράς και Κωστής Καρατζιάς, θέλησαν να δημιουργήσουν κάτι που εξελίσσει τόσο τον χαρακτήρα των ανθρώπων όσο και τον χαρακτήρα της πόλης. «Είναι κάτι που ξεκινάει με τη λογική του να μάθεις να μεταποιείς κάτι που δεν χρειάζεσαι ή να μάθεις να μην το πετάς, αλλά να το ανταλλάσσεις ή να το πουλάς», ανέφερε στο thestival.gr ο Ντέμης και πρόσθεσε: «Θέλουμε επίσης όσοι ασχολούνται με το flea market να έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους».
«Αρχικά θα είναι ένα μπαζάρ και φορά με τη φορά θα προσπαθήσουμε να το μετατρέψουμε σε Flea Μarket. Επειδή ο Έλληνας δεν είναι εξοικειωμένος με την ιδέα του να υπάρχουν μόνο αντικείμενα second hand θα έχει σε πρώτη φάση τη μορφή μπαζάρ και χρόνο με το χρόνο θα μοιάζει περισσότερο με flea market», τόνισε από την πλευρά του ο Κωστής.
flea_1.jpg
 Από την διοργάνωση συναυλιών και φεστιβάλ στην πρώτη ανοιχτή αγορά
Η αγάπη των διοργανωτών για τη μουσική, τους οδήγησε στο να δημιουργήσουν τα δικά τους events. Πριν από 8 χρόνια, ξεκινώντας από ένα διαδικτυακό ραδιόφωνο, προχώρησαν σε παραγωγές συναυλιών σε όλη την Ελλάδα. Αργότερα, δημιούργησαν τη δική τους εκπομπή με θέμα τη μουσική στο Υoutube, ενώ αυτή την περίοδο γυρίζονται νέα επεισόδια και οι ίδιοι βρίσκονται σε επαφές με κανάλια.
Οι διοργανωτές έχουν ζήσει χρόνια στο εξωτερικό και μέσω των ταξιδιών που πραγματοποιούν οραματίζονται εκδηλώσεις που γίνονται σε άλλες χώρες. Η ιδέα για το Flea market ήρθε εντελώς τυχαία μέσα από μία συζήτηση των δύο φίλων και προέκυψε από μια υπαίθρια αγορά που είχαν συναντήσει στο Βερολίνο. Σκέφτηκαν λοιπόν ότι θα ήταν ωραία ιδέα να δημιουργήσουν κάτι αντίστοιχο και στη Θεσσαλονίκη και πριν από έξι μήνες έβαλαν μπροστά το εγχείρημά τους.
Η ομάδα επέλεξε τον πολυχώρο Μύλο διότι αποτελεί για τους ίδιους ένα ιστορικό σημείο αναφοράς για την πόλη της Θεσσαλονίκης, αλλά και για συναισθηματικούς λόγους, καθώς εκεί πραγματοποιήθηκε το πρώτο φεστιβάλ μουσικής της ομάδας Upnloud.
Οι συμμετοχές στο flea market ξεπέρασαν τις 200, ωστόσο οι διοργανωτές αποφάσισαν να είναι 150 οι συμμετέχοντες, λόγω συμπλήρωσης των διαθέσιμων χώρων.
flea_4.jpg
“Second hand” αντικείμενα, παιχνίδια και μουσική στο Flea Market
Οι επισκέπτες του Flea Market θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν ό,τι μπορούν να βρουν σε μία ανοιχτή αγορά. Κοσμήματα, κατασκευές, ρούχα, αξεσουάρ και αντικείμενα από δεύτερο χέρι, κόμικς, βιβλία, παιχνίδια, βινύλια, κασέτες, περιοδικά, βιολογικά προϊόντα, ηλεκτρικές συσκευές και παιχνίδια είναι μερικά από αυτά που θα συναντήσουν όσοι έρθουν στο πρώτο flea market .
Μουσικές εκδηλώσεις με DJs και συγκροτήματα, εργαστήρια με αφήγηση αρχαίων μύθων και παρουσίαση παραμυθιών θα πλαισιώσουν την ανοιχτή αγορά, ενώ παράλληλα θα υπάρχουν παιχνίδια και δράσεις για παιδιά.
Street Food και νέες γεύσεις
Επαγγελματίες σεφ της πόλης θα βάλουν τα δυνατά τους και θα μαγειρέψουν μοναδικές γεύσεις για τους επισκέπτες, οι οποίοι θα γνωρίσουν νέες κουλτούρες μέσω των γεύσεων. Το μενού θα περιλαμβάνει burgers, λαχταριστές πίτσες, μεξικάνικη και ασιατική κουζίνα, για όλα τα γούστα και τους ουρανίσκους.
Η αρχική ιδέα των διοργανωτών ήταν στα stand με το φαγητό να μπορούν να βρίσκονται και επαγγελματίες και ιδιώτες. Ωστόσο, το υπάρχον νομικό πλαίσιο κατέστησε κάτι τέτοιο πολύπλοκο κι έτσι απευθύνθηκαν μόνο σε επαγγελματίες που θα μαγειρέψουν ότι καλύτερο έχει να παρουσιάσει η πόλη.
Συλλογή αγαθών για πρόσφυγες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες
Στην αγορά θα λάβουν μέρος οργανώσεις προκειμένου να ενημερώσουν για το προσφυγικό ζήτημα αλλά και να συλλέξουν αγαθά για πρόσφυγες και αστέγους.
Η μη κυβερνητική οργάνωση «Πνοή Ελπίδας» θα βρίσκεται εκεί προκειμένου να συλλέξει τρόφιμα, παιχνίδια και ρουχισμό για παιδάκια, οικογένειες και ευπαθείς ομάδες.
Παράλληλα, φιλοζωικές οργανώσεις θα δώσουν επίσης το “παρών” με στόχο να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν το κοινό για τα αδέσποτα ζώα.
Ραντεβού στις 10
Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου οι πόρτες ανοίγουν στις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ, ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όποιον θέλει να επισκεφτεί από κοντά αυτή την διήμερη γιορτή.
Στόχος των διοργανωτών είναι το flea market να καθιερωθεί και να πραγματοποιείται 4 φορές κατά τη διάρκεια του έτους, πάντα σε διαφορετική τοποθεσία, με τους ίδιους να ευελπιστούν να γίνει μία εβδομαδιαία συνήθεια για την πόλη. Το ραντεβού για την επόμενη ανοιχτή αγορά δίνεται στις 16-17 Δεκεμβρίου.
flea_2_copy.jpg
flea_3.jpg
thestival.gr
Kaferini η ενημέρωση στoν καφέ της πόλης