Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Σε καθυστερήσεις μισθοδοσίας ΔΗΚΕΔΗΚ, Κολυμβητήριο και οφειλές από τραπεζοκαθίσματα αναφέρθηκε ο δήμαρχος Κατερίνης


Σε καθυστερήσεις μισθοδοσίας ΔΗΚΕΔΗΚ, Κολυμβητήριο και οφειλές από τραπεζοκαθίσματα αναφέρθηκε ο δήμαρχος Κατερίνης

Μπορεί το θέμα με την εργολαβία σε ιδιωτή για την αποκομιδή σκουπιδιών στο αμέσως επόμενο διάστημα δυο τουλάχιστον μηνών να επικράτησε στην επικαιρότητα από τα όσα είπε προσφάτως ο Σάββας Χιονίδης, ωστόσο ο δήμαρχος Κατερίνης αναφέρθηκε και σε άλλα ζητήματα. Αρχικά, απάντησε σε ερώτησεις για τις καθυστερήσεις σε μισθοδοσία στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της ΔΗΚΕΔΗΚ, όπου και εκεί πρόβλημα αποτελεί καθυστέρηση από την κεντρική διοίκησης, καθώς περιλαμβάνονται σε πρόγραμμα χρηματοδότησης ΕΣΠΑ και αναμένονται τα χρήματα από εκεί. Ακόμα, τοποθετήθηκε για τη λειτουργία του κολυμβητηρίου και τις κινήσεις του δήμου για να εισπράξει τα οφειλόμενα από τραπεζοκαθίσματα.
Για το θέμα με τις καθυστερήσεις μισθοδοσίας στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της ΔΗΚΕΔΗΚ, ο κ. Χιονίδης απάντησε ότι, «Πρόκειται για ευρωπαϊκά προγράμματα, έχουμε τη δυνατότητα απορρόφησης δεν μας έχουν στείλει τα χρήματα όμως. Κάτι που είχε γίνει και το διάστημα πριν τα Χριστούγεννα. Δεν ξέρω τι τους καθυστερεί, υπάρχει κυβέρνηση και δεν απαιτείται κάποια πολιτική απόφαση». Επιπλέον, ο δήμος είχε δανείσει την δημοτική επιχείρηση πριν 1,5 χρόνο με 400 χιλ. ευρώ για πληρωμές, τα οποία εξοφλήθηκαν.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ

Ερωτώμενος για το ζήτημα του κολυμβητηρίου, το οποίο είχε κλείσει μέσα στο χειμώνα και ακούγεται ότι θα κλείσει και στις 15 Ιουνίου, ο κ. Χιονίδης υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει άλλο δημοτικό κολυμβητήριο που να λειτουργεί χωρίς να πληρώνουν οι σύλλογοι ή ο κάθε χρήστης του ατομικά με εισιτήριο ή κάρτα εισόδου, παρέπεμψε όμως στον πρόεδρο του ΟΠΠΑΠ Θωμά Παπαδημητρίου για τα περαιτέρω.
Σε άλλες λύσεις που εξετάζονται, έχουν τοποθετηθεί θερμοσυλλέκτες, ενώ ο δήμος έχει ενταχθεί και στο πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ, για να δημοπρατήσεις έργα για το κολυμβητήριο, με στόχο τη βελτίωση υποδομών που υπάρχουν εδώ και δεκαετίες. Η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών μπορεί να φέρει έσοδα και εξετάζεται από το Δ.Σ. του ΟΠΠΑΠ.

ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ

Το τελευταίο θέμα που θίχθηκε ήταν αυτό της αγωγής που θα πραγματοποιήσει ο δήμος Κατερίνης κατά των επιχειρηματιών που έχουν χρέη για τραπεζοκαθίσματα. «Ο καθένας περνά δύσκολες στιγμές. Μερικοί όμως το κάνουν σύστημα. Δεν υπήρχε άλλος τρόπος για είσπραξη». Και στο θέμα αυτό υπάρχει Κοινή Υπουργική Απόφαση για ρύθμιση οφειλών, η οποία δεν μπορεί να προχωρήσει λόγω ακυβερνησίας. Όσο για τα χρεή από χρήσεις κοινόχρηστων χώρων, πρόστιμα, κτλ. υπάρχει πλέον η δημοτική ενημερότητα και αποστέλονται στις εφορείες.